portaal tijdschriften

cultuurtijdschriften.nl

Zoeken

in cultuurtijdschriften

OVER DEZE SITE

Zoeken in alle tijdschriften tegelijk, of die nou van 1850 zijn of ergens uit 2010, en dan vinden wat je zoekt. Tegen onderwerpen aanlopen waarvan je dacht dat er nooit over geschreven was. Of er achter komen dat iemand in Maastricht een prachtig artikel heeft geschreven over die ene kerk in Fryslân. Via Cultuurtijdschriften kunnen artikelen gevonden worden over uiteenlopende onderwerpen uit het cultureel erfgoed. Onderwerpen over archeologie, bouwkunde, restauraties, beschermde stads- en dorpsgezichten of landschappen zijn doorzoekbaar. Doordat via de website ook artikelen doorzocht kunnen worden uit Natuurtijdschriften zijn nieuwe koppelingen en verbindingen te leggen die niet eerder zo gemakkelijk waren.

Het doel van deze site is dan ook het doorzoekbaar maken van honderden artikelen op een gemakkelijke en trefzekere wijze. Door ook de artikelen zelf op te nemen, kan snel een indruk van de inhoud en bruikbaarheid van de artikelen verkregen worden.

Cultuurtijdschriften is onderdeel van een portal over Natuur- en Cultuurtijdschriften. Mogelijk gemaakt door Naturalis.

Het Repository voor Cultuurtijdschriften is een samenwerking tussen Naturalis en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Voor deelname kunt u contact opnemen met drs L.A.H. Bok, Coördinator Collecties, Afdeling ABC l.bok@cultureelerfgoed.nl

Postbus 1600, 3800 BP Amersfoort

November 2013

RECENT TOEGEVOEGD